Október 5-én sok, sok ezren leszünk. Mert…

felallni

Szegény szervezőtársaimnak leharaptam a fülét valahányszor a létszámról esett szó szeptember 23-án, az Őszi Nagytakarítás első előkészítő megbeszélésén.
Azóta is.
Igen, azt állítom, hogy sok ezren leszünk. Nagyon sokan. És igen, merem ezt fennhangon állítani, és mindenkit arra bíztatok, hogy ő is merje! Persze, ehhez elsősorban hinni kell benne, mert csak úgy lesz hiteles és átható. De igyekszem segíteni ebben.

Azért leszünk sok ezren, mert sok százezren vagyunk, akinek ez így nem jó, és akik szívesen kimondanák, hogy eddig és nem tovább, csak azt gondolják, hogy nem rajtuk múlik, hogy minek, hogy ettől úgysem lesz más, mert nincsenek abban a pozícióban. Hát nincsenek. És miért is nem? Azért, mert nem hiszik el magukról, hogy képesek rá. Mert nem hiszik el magukról, hogy rajtuk áll, hogy HATALMUK VAN, pontosabban, hogy nekik, azaz NEKÜNK VAN HATALMUNK. Nekünk, a sok százezernek, és nem egy maroknyi embernek, akik lassan élet-halál joggal érzik magukat felhatalmazva felettünk.

Írtam már többször: nekem rég nem a kormánnyal van bajom, tőlem ne várjon senki rendszergyalázást, ökölrázogatást és újjal-mutogatást, hogy ő tehet róla, meg ő, meg ő…
Én tehetek róla. Én hagytam eddig elfajulni. Én tűrtem és voltam túl sokáig néma a cinkosok között.
De elérkezik egy pont, amikor egyre több ember ki tudja mondani, hogy na de most már legyen elég! Eddig és nem tovább.
Szerintem ez most konkrétan az a pont.
Eddig és nem tovább.

Tanárok írják, hogy 1 hónap tanítás után olyan idegi állapotba kerültek, mint máskor a tanév végére.
Iskolai dolgozók zokognak.
Emberséges iskolai igazgatók szégyenlenek kollégáik szemébe nézni.

A szülők, miután sokan igyekeztek elfogadni, megérteni, megoldani, aztán mégis be kellett látni a helyzet fenntarthatatlan képtelenségét, a szülők is ki vannak borulva.
És a gyerekek? A gyerekek? …. ezt már fel sem sorolom…

Másfél millió gyerek, és azok családjai. 160.000 pedagógus, és azok családjai…

Most pedig  leállítom magam, hogy ne bonyolítsam túl és ne vesszen el a fókusz, de ugye mindenki fel tud még kapásból sorolni 10 területet, amire ki lehet, kell mondani, hogy NINCS EZ ÍGY RENDBEN! EDDIG ÉS NEM TOVÁBB.

Ha esetleg valakinek most az jutna az eszébe, hogy “de nekünk nincsenek eszközeink az akaratunk érvényesítésére”, akkor jó hírem van: AZ ESZKÖZ MI MAGUNK VAGYUNK.
Csupán három lépést kell megtennünk:

  1. egyéni felelősségvállalás
  2. civil összefogás
  3. független kimagasló szintű szakértelem bevonása

Kérem, felejtsük végre el a XXI. században, hogy pártok között kell válasszunk! Rég elmúlt az az idő. Rég a történelemkönyvek lapjaiba kellett volna már elvonulniuk pihenni… örökre… És rég rajtunk múlik, csak nehéz ebbe beleállni.

Ezért kaptuk ezt a segítséget most (nem ironizálok!).
Azért kaptunk segítséget, mert mostanra világossá vált, hogy nem csak a kisiskolásokat kényszerítik 4-ig napközibe, hanem mi mindannyian napközisek lettünk. Érteni, dönteni és cselekedni képtelen, minden lépésben minimum útmutatásra, de még inkább korlátozásra, tiltásra szoruló, jogainkat csendben feladó megkeseredett, hitevesztett zombik lettünk.
És amikor idáig sikerült süllyedni, az ember egyszer csak megrázza magát, és felteszi a kérdést: tényleg ez lennék? Tényleg ezt akarom? Tényleg el fogom még ezt is tűrni?
Hát nem.
És akinek gyermeke van, az százszor, ezerszer is nemet fog mondani!
Mert nem az a baj, hogy tönkreteszik az ország jövőjét! A jelenét teszik tönkre, a gyerekeink mindennapja sínyli meg, és ezt nem lehet hagyni!
NEM LEHET HÓNAPOKAT VÁRNI A VÁLASZTÁSOKIG! Minden egyes percért, amit egy még egészséges gyermek ebben a beteg rendszerben tölt MI, SZÜLŐK VAGYUNK FELELŐSEK. Orvosi szempontból, pszichológusi szempontból konkrétan kimutathatóak a káros következmények. Nem szabad már nem látnunk ezt. Dilettánsok hoznak össze-vissza törvényeket, rendeleteket, amelyek a mi gyermekeinket teszik tönkre, és mi hallgatunk és hinni akarunk az esti-mesékben?

Szóval ezért vagyok meggyőződve, hogy sok ezren leszünk!
Meg azért is, mert olyan sok támogatást kapunk! Mintha mindenhol nyitott ajtókat döngetnénk! Még a rendezvényt biztosító rendőrök is sok sikert kívántak nekünk! Ttöbb helyszínen is!

Sok ezren leszünk, mert amikor egy nagymama azt írja, hogy “mélységes aggodalommal tölt el az, ami itt történik, féltem az unokáimat és minden gyereket: életem első tüntetésén, október 5-én ott leszek!”, akkor tudom, hogy még sok, sok nagymama és nagypapa mellette, mellettünk lesz.

Sok ezren leszünk, mert a fiatalok azt mondják, ideje újra beleállni, és mondják ezt olyan tiszta tűzzel, hogy az ember beleremeg a hálás felismerésbe, hogy értük mindenre képesnek kell lennünk. Értük, az ő lángjukért! Hogy senki se akarja kioltani, se takarékra tenni, se valamilyen ideológia rabszolgaságába hajtani.

Sok ezren leszünk, mert arra jó az elmerülés a sötétségbe, hogy teljes erővel tudjuk szomjazni a fényt, és a mélységek megjárása, hogy fel tudjuk magunkat lökni a felszínre még mielőtt belefulladnánk a passzivitás, a közöny mocsarába.

Sok ezren leszünk, mert ha ezt egyre többen elhisszük és tudjuk fennhangon hirdetni, még többen jönnek majd! Mert csak az első lépés nehéz. Az, amikor elkezdek hinni saját magamban, saját erőmben. A többi már szinte magától jön, mert egymást erősítjük!

Sok ezren leszünk, mert világosan láthatóvá tettük, hogy, bár takarítani akarunk, mert takarítani kell, a CÉLUNK AZ ÉPÍTÉS, A CÉLUNK EGY ÉLETKÉPES ALTERNATÍVA FELKÍNÁLÁSA, AMI AZON A SZAKÉRTELMEN ÉS CIVIL ÖSSZEFOGÁSON ALAPSZIK, AMI PONT MOSTANRA ÉRT MEG, ÉS EHHEZ SOK, SOK EZREN TELJES SZÍVVEL CSATLAKOZNI TUDNAK ÉS FOGNAK IS!

Most, október 5-én sok, sok, sok ezren leszünk.
És ez még csak a kezdet.

Reklámok

Egy gondolat “Október 5-én sok, sok ezren leszünk. Mert…” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s