OKTÓBER 5. – nyílt levél a szervezőtársaimhoz

Image

Ha egy képet keresek ahhoz, hogy milyen október 5. él bennem és átugrom a ragyogó szemű gyerekeket, leginkább egy egyszerű parasztház jut az eszembe, frissen sült kenyér, fellocsolt, felsepert föld és mécses illattal. Beszűrődik a gyerekek kacagása, civakodása, béke van, rend és tisztaság.

Október 5.én egy feltartózhatatlan erejű de elsősorban méltóságteljes országos megmozdulásra gondolok, amellyel az emberileg és szakmailag méltatlan helyzet ellen tiltakozunk, ellenállunk és elmegyünk együtt a végsőkig.

Kocsiban ücsörgök, mert Samuka elaludt, hangosan szuszog mögöttem. Szemben velem a Kaptár közösségi iroda felirata: KÖZÖSEN. SZABADON.

Ennyi.

Ebben benne van a tisztelet, az elfogadás és az összefogás szükségének elismerése.

Ilyen október 5.ét akarok.

Ha gyermekhez méltó oktatást, emberhez méltó országot akarunk együtt építeni, miután elsöpörtünk utunkból mindazt, ami ezt lehetetlenné teszi, első közös szereplésünknek méltónak kell lennie kitűzött céljainkhoz.

Az október 5.i megmozdulás olyan lesz, amilyenek mi, a kezdeményező csapat vagyunk.

Mint egy kristály vagy fraktál – ki-ki válasszon ízlése szerint.  Az a felelősségünk, hogy ne csupán arra törekedjünk, ami magától értetődő: hogy legjobb énünket, legtisztább tudásunkat tegyük bele az ügybe, hanem arra is, hogy mindeközben végig egymásra is figyeljünk. Nehéz elkerülni, hogy emberi hiúságunk, kis ego-játszmáink ne szóljanak közbe, de ha ennek tudatában vagyunk felül fogunk tudni kerekedni ezeken is.

A legnagyobb harc bennünk dől el.

Ha magunkat legyőzzük, mégpedig úgy, hogy szabadon szövetkezve egy közös cél érdekében, akkor nincs az az erő, ami ellen tudna állni tenni akarásunknak.

Ha valóban mi vagyunk azok, akiknek ez a megtisztelő kezdeményező szerep jár, akkor képesek leszünk úgy együtt dolgozni ezekben a napokban, hogy gyógyító energiánk áthasson mindenkit, aki csatlakozik hozzánk.

És a tény, hogy ilyen kevés idő alatt már ennyien ezt meg is tették komoly reményt ad arra, hogy képesek leszünk rá.

Rajtunk múlik.

A harc bennünk dől el.

Itt és most.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s