Tatiosz folyt.: “Élethelyzetünk adott, ezen nem változtathatunk, de rajtad áll, mit kezdesz a lehetőséggel, amelybe születtél: ebben áll a szabadságod. “

Image

Romániában nőttem fel, ott ahol több mint egy hete – a sajtóban olvasható számoktól eltérően – százezrek tüntetnek a verespataki ciános bánya ellen.
Alig találtam magyar anyagot, az index is csupán 25.000 embert említ. Össze lehet vetni ezzel a klippel, amit András Zoltán (magyar zenész, antropozófus, óvodaalapító stb) zenekara készített.

Sokat jártam mostanában arrafelé.
Vonattal megyek, jövök. Szeretem a 18 órányi utat, azt a felfüggesztett időt, amit indokoltan csak a gondolataim társaságában tölthetek.
Mikor egyszer nagylányom is velem jött, mutogattam neki a gyönyörű tájat, mire fülketársunk megszólalt, hát igen, Románia szép ország, kár, hogy laknak is benne!
Imádom ezt a humort, ezt a könnyed öniróniát, amit annyira hiányolok Mo.n.

Gyerekkoromból nem elsősorban a nélkülözések jutnak eszembe, hanem pl. a politikai viccek és az a derűs cinkosság, ami az emberek között volt, persze, abban a szűk körben, ahol ilyesmire mert valaki vetemedni. Annyi volt belőlük, hogy szinte most sincs olyan helyzet, hogy ne jusson eszembe minimum egy, amelyik találó.

Buszmegállóban ácsorognak az emberek. Az egyiknél nagy zsák. Néha meg- megrázza. Az emberek csodálkoznak. Telik az idő. A busz persze, nem jön. Az ember néha megrázza a zsákot. Aztán egyszer valaki megkérdi: Mondja, kérem, mi van abban a zsákban?  Egerek, hangzik a válasz. Na és miért rázogatja? Hogy ne szervezkedjenek!

Kb így vagyunk.
Rázogatnak bennünket kisebb-nagyobb hülyeségekkel, hogy az amúgy is gyér összefogási hajlam ki se tudjon csírázni, és ha mégis, gyorsan pusztuljon ki.

Hogy Tatiosznál maradjak: “Az útkeresés két veszélye:

  1. ha nem nézel magad alá, nem láthatod meg a szamarat, holott rajta ülsz;
  2. ha elfelejtesz időben leszállni a szamárról.”

Én leszálltam: megyek a zsákba az egerekhez szervezkedni! Pá!

Reklámok

Egy gondolat “Tatiosz folyt.: “Élethelyzetünk adott, ezen nem változtathatunk, de rajtad áll, mit kezdesz a lehetőséggel, amelybe születtél: ebben áll a szabadságod. “” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s